Väärää politiikkaa leikkauslistoilla! Lause on oikeansuuntainen

Väärää politiikkaa leikkauslistoilla

 

 

 

 

Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta on paras mahdollinen lähtökohta tulevalle. Sitä ei pidä romuttaa vaan parantaa. Keskusta haluaa ottaa uuden askeleen hyvinvoinnin turvaamisen tiellä. Avain uuteen hyvinvointiin on työn tekemisessä ja ihmisten osallisuuden vahvistamisessa.Yhteinen vastuu, oikeudenmukaisuus, osallistumisen oikeus ja omatoimisuuden lisääminen kulkevat käsi kädessä. Hyvän koulutuksen, hyvän terveydenhuollon ja taloudellisen perusturvan osalta Keskusta takaa osallisuuden kaikille suomalaisille.Innokkaista vaalienaluspuheista huolimatta Suomen tulevaisuutta ei ratkaista leikkauslistoilla. On väärän tiedon levittämistä ja pään pensaaseen laittamista uskotella, että ongelmat poistuvat ainoastaan julkisia menoja leikkaamalla.Todellinen ratkaisu on paljon haastavampi, moni-ilmeisempi – ja onneksi kestävämpi. Sen ytimessä ovat talouden kasvu, yhteiskunnan eheys ja tuottavaa työtä tekevät suomalaiset. Tämä on myös Keskustan lähtökohta seuraavalla vaalikaudelle: ei näivettymistä vaan uuden kasvun juurruttamista.Samalla haluamme rohkeasti lisätä kansalaisten osallisuutta ja oikeutta parantaa arkipäivänsä elämänlaatua itse, omatoimisesti. Oman tekemisen mahdollisuus ja kunkin oikeus tarpeellisuuden kokemiseen ehkäisevät parhaiten syrjäytymistä ja lisäävät hyvinvointia koko Suomessa.Suomen tarina on ongelmien keskelläkin menestystarina. Meillä on EU-alueen parhaiten hoidettu kansantalous, suomalaiset yritykset ovat hyvässä iskussa ja velkataakkamme on muihin verrattuna kohtuullinen. Selviämme siitäkin, kunhan emme taas ryhdy omin toimin tuottamaan ongelmia. Yhteiskunnallisen eheyden hintalappu on iso. Sen säilyttämisen puolesta kannattaa panna likoon paljon poliittista poweria.Muutama kuukausi ennen vaaleja keskustelu näkyy menevän täysin metsään, pelkkien säästölistojen rakentelemiseksi. Ainoastaan Keskusta on ilmoittanut tavoitteekseen yhteisen kakun kasvattamisen.Valitettavan monelle näkyy tavoitteena olevan vain varmistaa, että itsestään selvänä pidetystä pienenevästä kakustakin saa itselleen suuremman osuuden.Kunkin leikkausfanaatikon säästöinnon motiivi paljastuu siitä, kun vertaa toisaalta säästöjen määrää ja samalla suunavauksella vaadittavia veronkevennyksiä. Tuppaavat olemaan samaa suuruusluokkaa.Keskustan tavoite julkisen talouden menojen kurissa pitämiselle on toinen. Haluamme pysäyttää velkaantumisen. Pidämme tärkeänä, että velanmaksuun osallistuvat kaikki.Oikeudenmukaisuuden velvoite on jokaisen poliitikon ja hallituspohjan mittari. Vastuulliset poliitikot eivät tee päätöksiään yksittäisten galluppien perusteella.Oikeat avaimet Suomen menestykseen tiedämme. Tarvitsemme työtä tekeviä kansalaisia nykyistä reippaasti enemmän. Jokainen aamulla töihin kiirehtivä suomalainen on paras este leikkauslistoille. Verotulojen kasvun myötä perheiden tukeminen voi jatkua eikä perusturvaa tarvitse leikata.Yhden prosenttiyksikön työttömyyden alennus vaikuttaa noin miljardin verran julkisen talouden tasapainoon. Tämä on minulle mieluisaa säästämistä. Tätä työtä olemme myös tehneet ja nyt työttömyys on taas kääntynyt laskuun.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s