NOKIAN PUHELIN KESTÄÄ HAPPOKÄSITTELYN

Matkapuhelin happotestissä

Nokian kännykkä kulki puhvelin läpi – ja toimii edelleen

4.3.2009 16:38 Intialainen vesipuhveli jätti vastaamatta seitsemään puheluun Nokian matkapuhelimen kulkiessa sen ruuansulatusjärjestelmän läpi.

Bijapurissa Intiassa maanviljelijän omistama Nokian matkapuhelin joutui vesipuhvelin vatsaan. Ilmeisesti se putosi maanviljelijän rinta-taskusta vesipuhvelin syömän heinän sekaan, kertoo Nokia Conversations -verkkosivusto 

Puhelin löytyi muutaman päivän päästä vesipuhvelin lannan seasta – yhä toimivana.

Saavutus on huomattava osoitus matkapuhelimen kestävyydestä, sillä märehtijöihin kuuluvalla aasialaisella vesipuhvelilla on neljä mahaa.

Ruoka menee suusta vähän pureksittuna ensimmäiseksi pötsiin ja sieltä verkkomahaan, joissa pieneliöstö ja eläimen liikkeet hajottavat ruokaa. Pötsistä ruoka palaa takaisin suuhun, jossa eläin yleensä pureksii eli märehtii sen hienoksi.

Märehtimisen jälkeen ruoka on vellimäistä, ja eläin nielaisee sen seuraavaan mahalaukkuun eli satakertaan, ja sieltä juoksutusmahaan. Tämän jälkeen puhelin kulki vielä läpi puhvelin suoliston.

Noin 800-kiloiselle vesipuhvelille pieni matkapuhelin tuskin aiheutti minkäänlaisia sivuvaikutuksia.

Minulle itselleni kävi kerran että pesin Nokia 3210 mallin kännykän kirjopesussa haalarin taskussa , ensin kirosin ,otin akun heti pois, lähdin varmuuden vuoksi

ostamaan uuuden Nokian 5250 mallin koska ulkomaanmatkamme oli seuraavana päivänä. Matkalta ja palattuamme tarkistin piruuttani Nokia 3210 toiminnan

ihmetys oli suuri kun se käynnistyi  se toimi vielä noin 2 kk moitteetta kunnes työssäni rikoin sen näytön.

Siinä oli mielestäni paras tekstiviesti kännykkä näppäimet olivat käteen sopivat. Uudemmissa malleissa en ole enää tavannut näin hyvää näppäimistöä.

Hannu Mustonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s