Suomessa on työnantajapula ei työvoimapula

Kuinka päästä takaisin nousuun

Ensimmäiseksi pitäisi pystyä tunnistamaan ja tunnustamaan varsinainen ongelma. Suomessa vallitsee tällä hetkellä työnatajapula EI työvoimapula. Siihen asti, kun hallitus ei pysty em. asiaa tunnustamaan, ei se voi saada aikaiseksi mitään kestävää ratkaisua.

Kun ongelma on selvillä, voidaa miettiä siihen ratkaisua. Eli kuinka luodaan Suomeen työnantajia. Osaavaa työvoimaa Suomessa on tällä hetkellä riittämiin, joten työvoiman määrän kasvattaminen ei ole ratkaisu. Sen sijaan tulisi tukea muita työllistämistä edistäviä ratkaisuja, kuten esimerkiksi: 1) edullinen energia, 2) toimiva infrastruktuuri, 3) matala byrokratia ja korruptio ja 4) edulliset toimitilat, kiinteistöt ja maa-alueet.

Tällä tavoin Suomeen saataisiin houkuteltua investointeja eli työpaikkoja. Lisäksi korkeakoulut tulisi haastaa tuottamaan työntekijöiden sijaan työnantajia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s